NVM nieuws

Woonnieuws.nl

maandag 17 november 2008

iBlue en Postbank op infonu.nl

Vastgoed & de Woon Waar U Wilt Service van de PostbankInfoteur: Zeemeeuw


Als u op zoek bent naar een nieuwe koopwoning, moet u het normaal gesproken doen met de huizen die te koop staan. Dat zou u toch denken, maar niets is minder waar. De Postbank biedt nu een service, waarmee u ook een bod kunt doen op interessant vastgoed, dat nog niet te koop staan. Iedereen zijn droomhuis, mits betaalbaar natuurlijk.



Huizensites
Huizensites als funda helpen vele mensen verder bij hun zoektocht naar een woning. Het aanbod is groot, en het aangeboden vastgoed is goed gedocumenteerd. Het geeft een goede indruk van de prijzen in de buurt waar u op zoek bent. Maar regelmatig is het zo dat de buurt u bevalt, maar het optimale huis, qua ligging en prijs, er niet tussen zit. Helaas zou u denken, maar niet getreurd. Inmiddels is ook daar een oplossing voor.


Woon Waar U Wilt Service van de Postbank
De Postbank biedt namelijk inmiddels een nieuwe service aan de Woon Waar U Wilt Service. Met deze service kan ook een bod worden gedaan op vastgoed, dat nog niet te koop staat, maar wellicht binnenkort te koop is, of wordt aangeboden wanneer de prijs passend is. Het eerste wat u dan moet doen is een Postbankformulier invullen met uw gegevens en natuurlijk een opgave van de woning, die u op het oog hebt. Vervolgens neemt binnen 1 werkdag een iBlue Makelaar met u contact op.


De iBlue makelaar
Een iBlue makelaar is verbonden aan de Postbank en lid van de NVM. Deze makelaar zal allereerst kijken of de woning wel in particuliere handen is. Vervolgens toetst deze een eventueel bod aan de waarde van de woning. Wanneer het bod realistisch genoeg is, om verdere stappen te zetten, zal de makelaar met respect voor de privacy van de huidige eigenaar, de eigenaar schriftelijk met uw bod benaderen. Wordt door de potentiële verkoper niet gereageerd, dan wordt nog een keer contact opgenomen. Uiteraard kunnen eventuele echte onderhandelingen alleen plaats vinden, als ook de mogelijke verkoper open staat voor verkoop. Om ook niet alle eieren in één mandje te leggen, biedt de WoonWaarUWiltService de mogelijkheid om uw geluk bij meerdere eigenaars te beproeven.


Vastgoed en zelf doen
Natuurlijk kunt u ook zelf een eigenaar benaderen, maar wanneer u de weg via de Postbank bewandelt, zal dat wellicht meer indruk maken, en daarmee een grotere slaagkans geven. Iedereen is immers vereerd om een mooi bod voor zijn huis te krijgen.


Slim van de Postbank
Van de Postbank is de WoonWaarUWiltService ook slim. Er wordt een grotere vastgoedmarkt aangeboord, met dus meer kans van slagen. Vervolgens kan de Postbank met zowel u als de verkoper in de slag voor de verstrekking van een nieuwe hypotheek of een mooie spaarrekening, zoals de Toprekening of de KwartaalExtrarekening van de Postbank. Misschien helpt dit nieuwe initiatief ook wel, om de huizenmarkt een beetje verder open te breken. Een zuiver voorbeeld van een win-win situatie dus.

Geen opmerkingen: